Cercle Musical Primitiva d'Albaida

Els orígens de la música a Albaida, es remonten a mitjans del segle XVI. En aquella època ja hi havia un grup de músics que actuava al poble i les rodalies . Segons consta a l´arxiu municipal, este grup format per 12 músics va ser contractat a l´any 1566 per actuar a les festes de la llunyana ciutat de Chinchilla (Albacete).

Com a conseqüència d´esta llarga tradició musical, és a finals del segle XVIII, i concretament a l’any 1766, quan l’Ajuntament de Cocentaina contracta per a les festes patronals de Sant Hipòlit a la “Musica d’Albaida”, originaria de la Primitiva d’Albaida. Nom que fa referencia a seu orige i que fidelment seguím mantenint, al temps que converteix al poble en un referent musical históric.Aleshores, estem davant d´una formació musical que, pels seus mérits és considerada per musicòlegs reconeguts com  D.Salvador Seguí Pérez, com una de les primeres fundacions de bandes de música de València.

Al llarg de la seua dilatada història, el Cercle Musical Primitiva d´Albaida ha aconseguit diversos premis en concursos i certàmens musicals d´alt prestigi nacional i internacionals.


-1887, Primer premi al Certàmen  de Bandes  de la Ciutat de València  en la segona edició, dirigits per D.Vicente Torres  Martinez.

-1905, Segon premi al mateix Certàmen de València, dirigits per D.Jose Mª Bellver Martí.

-1975, Tercer premi al Certàmen de la Diputació de València, cel·lebrat a Alcàsser i dirigits per D.Manuel  Boscá Cerdá.

-1987, Primer premi en la secció tercera del Certàmen Internacional de València,  aquesta    vegada, baix la batuta de D.Julio Juan Garcia.
            
-1989, Segon premi  al Certàmen Ciutat de Cullera.

-1990, Segon premi  en la Segona Secció del Certamen de la Diputació de València.

-1992, Primer premi en la Segona Secció del Certàmen Internacional de bandes de València. Tots tres últims premis , dirigits pel mestre, D.Carlos Revert  Espí .

Finalment, els últims premis que hem aconsseguit  de la mà del nostre actual director  En Saül  Gómez i Soler:

- 2007, Segon premi als Certàmens  de música festera de la Ciutat d´Oliva i Alcoi.

- 2008, Certàmen Internacional de bandes de música Vila de la Sènia (Tarragona), on el Cercle Musical Primitiva d´Albaida  aconsegueix  un meritòri segon premi.       

- 2010, Segon premi al Certamen Provincial de la Diputació de València, cel·lebrat al Palau de la Música de València. 


- 2011, Primer premi al Certamen Nacional de Música Festera "Ciudad de Villena".


- 2011, Primer premi i Menció d'Honor al Certamen Internacional de Bandes "Vila d'Altea".___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________